We kennen inmiddels allemaal de maatregelen: 1,5 meter afstand houden, hygiëne-maatregelen als handen wassen, papieren zakdoekjes gebruiken en hoesten of niezen in de ellenboog en beperkt reizen. Toch leert navraag bij verschillende bedrijven dat de lichaamstemperatuur meten van mensen die de productielocatie betreden een maatregel is die nauwelijks wordt toegepast.
De RIVM-website vermeldt dat een patiënt in ieder geval besmettelijk is tijdens de symptomatische fase. Die symptomen zijn wisselend. Van milde, niet-specifieke luchtwegklachten (neusverkoudheid; keelpijn (14%); (droge) hoest (68%); moeheid (38%); sputumproductie (33%); spier- en gewrichtspijnen (15%); hoofdpijn (14%) en verhoging) tot meer ernstige ziektebeelden met koorts (> 38 graden Celsius, 88%); kortademigheid (19%) en longontsteking, tot acuut respiratoir stresssyndroom en septische shock. Ook gerapporteerd (bij een kleiner deel van de patiënten): diarree (4%); misselijkheid en braken (5%). Ongeveer 80 procent van de gemelde gevallen heeft milde tot matig ernstige klachten, 13,8% ernstige klachten en
Log in of activeer deze boektitel om verder te lezen.
Om het hele document te lezen moet u eerst inloggen of deze boektitel activeren.